Login
Register
Начало
Четвъртък, 21 Януари 2016 14:19

7 съвета да се храните здравословно по време на пътуване

Написана от 

Може би това е много необходима време за почивка и бягство, или просто още едно от тези бизнес пътувания, които често имате. Не забравяйте обаче, че дори по време на път поддържане на здравословни хранителни навици може да бъде голямо предизвикателство. Избягването на нездравословни храни е достатъчно трудно, колкото изглежда.

Предлагаме ви 7 съвети как да се храните здравословно, докато пътувате.

Яжте здравословно по време на пътуване

В момента, приемът на храна все още е разрешен във всички форми на транспорт (самолет, автобус, влак, кораб), така че да използвате в своя полза тази привилегия, чрез опаковане лесна за движение ястия и закуски, които да поддържате във вашия ръчен багаж. Ако пътувате през летището, всички храни трябва да бъдат опаковани, пакетирани или да поръчате такива със самия самолет.

Ето и списък с топ 7 храни, които може да имате винаги под ръка:

1) Сушени плодове и ядки микс - смесете любимата си комбинация от шам фъстък и сушени боровинки или стафиди и бадеми. За по-ниско калорични опция, добавете високо съдържание на фибри зърнени култури, сандвич с натурално масло. Изберете вашия любим пълнозърнест хляб.

2) Плодове - направете лесно и здравословно храненето чрез преносими плодове в чантата си. Ябълки и банани са страхотни за това. Дори да похапвате в ресторант не пропускайте дълго да не консумирате плодове. Такива са богати на фибри  помагат на метаболизма, който често е проблем при пътувания.

3) Понякога сандвич – по време на път е почти не възможно поне един път да не опитате сандвич. Опитайте ниско съдържание на сандвич с  пуешки гърди и 100% пълнозърнест. Съвет: Добавете малко горчица, за да намали навлажняването на филиите хляб.

4) Зеленчуци - ако не разполагате с време предварително да са нарязани поставете ги в сандвич чанта. Най-добрите здравословни закуски за офиса може да направят големи туристически закуски.

5) Хранителен бар здраве - изберете такива, които са изработени от минимално преработени съставки и най-малко 8 грама протеин.

6) протеин на прах - това са чудесно, ако имате бутилка вода за многократна употреба. Поставете разтворимия прах във водата или обезмаслено мляко и имате чудесно лакомство. Което няма да ви държи гладни.

7) Ако пътувате с кола ще е лесно да се отбиете в крайпътно заведение, за да похапнете. Посетете някои ресторанти на мястото, където се намирате.

Допълнително