Login
Register
Начало
Четвъртък, 12 Ноември 2015 12:14

Как да бъдем по-добри родители – не само подарявайки скъпи технологии

Написана от 

Навярно и вие, като много съвременни родители смятате, че ще запълните отсъствията от дома и липсата на внимание у детето със скъпи подаръци. Не, че не сте се постарали да задоволите всеки каприз от скъп мобилен телефон, до телевизор за всяка детска стая, компютър, че тук, там и някои лаптоп или таблет, които се подмятат като обикновени вещи.

Въпреки това, че може да си позволите детски парти център ж.к. Изток или  да сте на едно добро, че и завидно социално положение не забравяйте преди всичко да сте добри родители. Това с уговорката не само за хората отвън, но и за вашите деца. Ето и някои топ съвети, дадени ни от специалистите:

Ако детето ви скоро ще има рожден ден в софия, то сега е момента да започнете да организирате. Не заравяйте, че колкото  лукс да има, аниматори и връстници, детето ви силно ще се нуждае и от вас. Постарайте се да присъствате на тържеството.

Давайте личен пример – всички мъдри съвети и правила няма да имат ефект, ако самите вие не ги изпълнявате. Детето ви наблюдава и се учи първо от вас в дома, а след това от улицата. Не поставяйте самоцелни препоръки, които детето няма да види никога във вашето ежедневие.

Обсъждайте всичко заедно и стимулирайте споделянето – ако малкия ви отговаря уклончиво на зададени въпроси, то самите ви може да го стимулирате. Научете се самите вие да не го прекъсвате, когато ви споделя план за детския си рожден ден или нещо друго, което го вълнува.

Забранявайте само, когато се налага и го правете по правилния начин – независимо дали става дума за организиране на първото парти, не отсичайте с твърдо „Не“. Проучете защо, как и по какъв повод, детето ви иска да се събере с приятелчетата си. Много вероятно е то да има право и заниманията у да са безопасни. Разберете още за почасово.

Допълнително