Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Пролетни Якета
Петък, 18 Декември 2020 13:16

6 малко известни факти за дървениците

Написана от

Може би си мислите, че вече знаете всичко за дървениците? Наясно сте, че те се хранят с кръвта на човек, когато спи; Знаете, че когато се появи сърбящо зачервяване е голяма вероятността ухапването да е от дървеница; Насяно сте и, че е трудно се отървавате от тях?! И все пак, нека ви кажем, че тези досадни насекоми крият още 6 тайни, които могат да ви изненадат или за които просто не сте мислили. Разберете за тези интересни факти и много по-лесно ще може да се справяте с тях, дори с едното пръскане на дървеници от професионални екипи.

Дървениците са потайни

pexels pixabay 35804 1

Факт # 1: Дървениците могат да се появяват навсякъде

Повечето хора свързват тези паразити с хотелите. Но истината е, че дървениците могат да се заселят в частни домове, апартаменти, болници, студентски общежития, офис сгради, училища, автобуси, влакове, кина, магазини и навсякъде, където обитават хората. ... Според проучването Bugs Without Borders (САЩ) 89% от професионалните служби за борба с вредителите са провеждали третиране с пръскане на дървеници в частни домове и 88% в апартаменти. За други видове помещения статистиката посочва следните данни: 67% са били лекувани от дървеници от хотели и мотели, 35% - студентски общежития, 9% - различни видове транспорт, 5% - перални и 4% - кина.

Факт # 2: Дървениците не живеят само в градовете

Противно на общоприетото схващане, дървеници се срещат не само в големите градове или страните от третия свят. Те се намират във всички 50 щата на САЩ. Проучването „Дървеници в Америка“ установило, че 17% от анкетираните в североизточната част на страната имат дървеници, 20% в централната част, 20% в южната и 19% в западната част на страната. Въпреки това, заразяването с дървеници в градовете е 3 пъти по-високо, отколкото в селските райони поради фактори като висока гъстота на населението, живот в жилищни сгради и повишена мобилност, което допринася за бързото разпространение и размножаване на дървеници.

Факт # 3: Дървениците са издръжливи

Тези паразити могат да останат без храна в продължение на няколко месеца. Това означава, че могат да чакат дълго време, скривайки се в мебели или куфар, докато ще се окажат до човек. Освен това дървениците могат да издържат на температури от зимни студове до +50 градуса. Следователно те не са насекоми, с които може да се справите сами. Професионалните дезинфекционни услуги са най-ефективният начин за премахване на дървеници.

Факт # 4: Дървениците са умни

Инстинктът за самосъхранение ги прави неуловими. През деня, те стоят далеч от полезрението, криейки се в процепите на матраци и пружини, в дъски, зад електрически ключове, в рамки за картини и дори зад тапети. Но с настъпването на нощта въглеродният диоксид, който издишваме, ги примамва от скритите им скривалища.

Факт # 5: дървениците са методични

Храненето на дървеницата се извършва по много специфична схема. След като намери плячка, паразитът обикновено се храни за 5-10 минути, докато се насити напълно. Понякога диетата на дървениците е на шега в сравнение със закуската, обяда и вечерята, което означава, че ухапванията им се появяват по график. Но следите, които остават след ухапвания, често на клъстери или пътека са сигурен начин да разберете, че в дома ви има дървеници.

Факт # 6: Дървениците може да предизвикат известна степен по анестезиология

Хората се чудят не се събуждат от ухапванията от дървеници. Отговорът е, че компонентите на слюнката на тези насекоми действат като упойка и стимулира увеличения приток на кръв в областта на ухапването. Това прави процеса на хранене бърз и почти безболезнен.

След ядене дървениците се връщат в уединени места и се крият там през следващите 5-10 дни. През това време, те не се хранят, а вместо това смилат храната си, чифтосват се и снасят яйца.

Ако имате дървеници, не се опитвайте да ги изтребите сами. Неуспешният опит може да забави борбата, срещу насекомите за дълго време:

Важно е да не се пропуснете нито едно скрито място по време на обработката. Това, в крайна сметка ще доведе до тяхното преселване.

Нарушаването на дозата „лекарство“ за борба с вредителите може да доведе до ускорено развитие и паразитна резистентност.

Неправилният избор на продукта и неспазване режима на неговото използване са изпълнени с невентилирана миризма и дори отравяне.

Най-надеждният начин да се отървете от нежеланите гости в дома е да се свържете с квалифицирани специалисти по борба с дървениците. Те ще прегледат къщата и ще предприемат незабавен курс за избавяне от паразитите. Тях може да откриете и на адрес: http://preventa.bg.

Допълнително