Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Пролетни Якета
Вторник, 21 Януари 2020 16:51

Изсичане на дървета и разчистване на пънове

Написана от

Дърветата и храстите изискват постоянна и непрекъсната грижат, тъй като с течение на времето някои клони изсъхват, стволът е изложен на болести и поради обраслата корона може да възникне авариен наклон на ствола на дървото. Сухите клони и стволове могат да се откъснат, когато поривът на вятъра ги счупи, причинявайки щети на хората или околните сгради, електропроводи, коли и т.н.

Добре е да се има предвид, че крайната цена за изкореняване на пънове обикновено се определя от специалист по време на проверката. Тук може да проследите за почистване на двор с Братан Хамалски.

Методът за премахване на пън, зависи от неговия размер, дълбочина и наличието на свободен достъп.

Кога е необходимо да се режат здрави дървета?

В някои случаи дърветата със здрав ствол и клоните се отстраняват поради риск за сигурността на сградите и различни комуникации. Големите корони могат да намалят видимостта на пътя, да попречат на осветлението и да висят над паркинги. При всички представени ситуации е необходимо премахването на нежелани зелени площи. За това може да видите за услуги по почистване на дворни места цени.

Може самостоятелно да почистите от малки дървета, но какво ще стане, ако се нуждаете от рязане на надвиснал 10-метрови клони над жиците. Извършването на такава работа, без външно участие ще е много проблематично и опасно.

Приблизителната цена може да бъде изчислена, без да се обаждате на мястото на специалисти. Изисква се да се вземе предвид диаметърът, породата и височината на дървото, съседните сгради и комуникациите.

Основни методи за премахване на дървета

Цените за почистване на дървета от обекта зависят от използвания метод, сложността на условията и количеството работа. Цените се изчисляват във всеки отделен случай.

Извършва се премахване на дърветата при всякакви условия, като се използват няколко метода:

При изсичане на дървета, чрез естествен наклон в багажника в посока на падането, специалистите изрязват клина. Преди започване на работа се изчислява необходимата площ, за да падне дървото, това се прави, за да не се повредят предмети в околността. Целият процес се извършва от земята.

Премахване на дървета на обекта, чрез дърпане. При изсичане с помощта на линия е зададена посоката на падане. С тази техника на площадката ще се изисква свободна площ в дължината на ствола на дървото, което ще бъде премахнато.

За да изсича дървета на части, арбористът се изкачва до багажника или се издига на кула. За работа е необходима чиста зона с площ най-малко 4 на 4 м. Посоката на падане на изрязаните части се определя от линия тип.

Премахване на дърво с висящи части. Дървото се нарязва на части. Всяка част е окачена на кабел и леко се спуска надолу. Най-сложният и отнемащ време процес. Използването на този метод ви позволява да премахнете дървета на много тесни места, да премахнете клони, висящи над къщата и т.н. В същото време части от дървото се спускат по желаната траектория, обгръщайки изкуствени препятствия (проводници, покрив, цветни лехи, млади дървета и цветни лехи).

Как се премахват пънове след изсичане на дървета

След отстраняването на дърветата, на мястото остават пънове, които трябва да бъдат премахнати възможно най-бързо, за да се предотврати процесът на гниене, което води до заразяване на почвата и близките растения.

Вкореняване на пънове може да се извърши по няколко метода:

Лебедка. Използва се сложна техника, ако се изисква комуникация на това място или е засадено ново дърво или храст.

Премахване на целия пън. За процеса се използва лебедка или багер, пънът се изкопава и се изважда след отрязване на корените.

Ако трябва да изчистите значителна площ или да изкорените пън с голям диаметър на багажника, се използва багер или трактор. Методът е препоръчително да се приложи, ако парцелът е изчистен за изграждане на къщи, оранжерии и подготовка на почвата за посев на зърно и други култури.

Премахване на пънове с трошачка. Най-бързият и най-евтиният метод. Премахва пъновете на дълбочина 10см.

Когато се свързват с със специалисти на hamalski.com, те ще извършат не само сеч, но и почистване на дървета от обекта. Може да научите подробна информация за цените и услугите от мениджъра по телефона. Работата с професионалисти винаги е печеливша и приятна. Затова не се колебайте да потърсите на двата посочени по-горе линка.

Допълнително