Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Пролетни Якета
Четвъртък, 14 Февруари 2019 11:53

Нов живот на старите мебели

Написана от

Топлината и уютът на нашия дом, в който израснахме, помним целия си живот. Любимият стол на дядото, масата за хранене на майка, табуретките от баба ...

Текстилът и тъканите ни заобикалят навсякъде. Където и да погледнете, гардеробът не се затваря от дрехи. Огромната купчина кухненски кърпи, сякаш се опитва да изскочат от всякое чекмедже. Там стоят в продължение на 3 години. Позната картинка? Разбира се, първото нещо, което ще ви е нужно в голямото разчистване е няколко съвети за това как да изхвърлите. Тук на помощ идват съветите на smetishte.com.

Времето минава. Нещата, които не се използват ежедневно губят външния си вид. Тогава да ги изхвърлим ни е свидно. Предлагаме ви някои идеи, с които да вдъхнете нов живот на старите мебели.

Полагайки минимално усилие, с малко въображение може да трансформирате стари мебели и да създадете уникален, но вълшебен интериор в своя дом.

Най-лесният начин да върнете към употреба дървени мебели е като поставите самозалепващ се филм и тъкана материя. Така може да обновите стари кухненски столове, скрин, шкафове.

Най-често използваните мебели от едно време са така познатите гардероб, бюфет, кухненски шкаф. Обработката на такива става по малко по-различен начин. За целта матовата повърхност може да се боядиса с боя. Монохромните цветове ще оживеят ако към тях добавите определен стил и характер.

Лакирането на повърхности включва по-задълбочена обработка. За целта е нужен грунд, а когато той засъхне се поставя и боя.

Мебели с малки размери лесно могат да бъдат превърнати в нещо уникално с помощта на релефни тапети и след това лакирани с лак.

Старите мебели може да преобразувате и с текстил. Местата, които а разкъсани лесно може да претапицирате из основи или да направите малки съшивки. За целта използвайте стар плат от дрехи, но с по-дебела текстура. Тъкани с различен цвят и тексатура ще придадат авангарден завършек на табуретки, столове, фотьойли и друга мека мебел.

Винаги може да импровизирате, добавяйки нови идеи и творчество по време на процеса. Сами ще се убедите, че процесът по възстановяване е много интересен.

И все пак имате резервен вариант. Ако идеята по възобновяване на старите мебели не ви допада съвсем, може да потърсите сметище за мебели и отпадъци.

Допълнително