Login
Register
Начало
Петък, 24 Март 2017 14:36

3 техники от ежедневието, с които трябва да внимавате

Написана от 

Знаете ли, че ежедневно ни заобикалят редица неща – уреди и техника, които подмолно рушат здравето ни. И, разбира се никой в настоящата ера не си дава равносметка за тези неща, но и не говорим да ставаме отшелници. Ето, защо, за да намерите баланса с природата и здравето си е добре да знаете за някои от тях, както и как да се предпазите. Започнете с почистване с извозване от апартамент, жилище или къща:

Мобилен телефон:

Как вреди мобилният телефон – употребата на джиесем в последните 17 години значително покачи риска от рак на мозъка. Според учени, раковите новообразования най-често са върху слуховия нерв и от страната, на която държим мобилния телефон;

Как да ограничим действието им – джиесемите са измислени за спешни и кратки разговори. За деца и бременни това правило трябва да е стриктно спазвано. Специалистите съветват разговор по телефона да не трае повече от 3 минути, а телефонът не трябва да е плътно опрян в ухото и с усилен звук над допустимото. Апаратът на мобилно устройство трябва да се носи далеч от тялото, а не по джобове. За намаляване на вредния ефект от мобилно устройство може да се ползва hands-free.

Компютър:

Как вреди компютърът – според учени дългото стоене пред компютър, без защити може да доведе до множество заболявания. Така например 60% от страдащите са засегнати в зрението; 60% страдат от сърдечно съдови заболявания и 40% са поразените от болест на стомашно-чревния тракт.

Как да ограничим действието му – корпусът на компютъра трябва да е добре покрит, за да не излъчва вредни магнитни полета. Мониторът не трябва да е в пряка близост с човек. Компютърът трябва да се изключва. Може да се включва спящ режим, когато монитора е поставен на ъгъл се смята, че стените поглъщат вредното излъчване отзад.

Ето контакт със сметище за битови и строителни отпадъци: http://smetishte.com/smetishte-stroitelni-bitovi.

Микровълнова печка:

Как вреди микровълновата печка – проучвания, направени в края на миналия век показват, че вълните действат на живи организми, като удрят най-силно в нервната система, водейки бърза умора, безсъние, депресивни състояния.

Как да ограничим действието им – използвайте популярни марки микровълнови фурни. Когато с тях настъпят аварии потърсете специалист за ремонт. Никога не се отдавайте само на ремонт микровълнова.

За хората с пейсмейкър е важно да знаят, че не бива да ползват микровълнова печка и мобилен телефон. Устройствата влияят силно на живото поддържащата машинка.

Научете и за извозване на стари мебели от тук: http://fori.eu/izhvarlyane-na-divan-v-sofiya-chicho-fori.

Допълнително