Login
Register
Начало
Понеделник, 26 Септември 2016 19:00

Как да си организирате красива градинка

Написана от 

Права лопата, крива лопата, мотика, гребла и куп градинарски инструменти. Целият този набор ще ви е от полза, когато дойде време прилежно да зазимите двора. Ако нямате по-добра алтернатива, то време е да научите за фирма по почистване на дворове.

В случаи, че сте избрали да се справяте сами, разберете за някои подготвителни дейности:

Изчистване на мястото – започнете с косене на трева. Има няколко начина да изчистите пространство: да премахнете слой торф със земята до 5-10 см; използване на хербициди; отстраняване на покривката от плевели или последният метод, който е екологично чист и не изисква много усилия, но отнема най-дълго време. За борба с плевелите в девствена градина или двор се изискват шест до осем седмици, а в идеалния случай трябва да се направи през ноември, оставяйки мулч за зимата. Така на пролет в май-юни започва кацане чистата площ. За мулчиране на почвата, покрийте най-отгоре с картон или няколко слоя вестник, може да поставите и слама, талаш или окосена трева. Растежът спира плевели, мулч и хумус, които вършат работа оставяйки земята чиста, мека и освежена.

Подгответе базовите легла – определете местоположението на бъдещите цветни лехи и тяхната форма. Традиционно, това е квадрат или правоъгълник, но може да бъде тясна надлъжна ивица в близост до оградата или различни модни фигури с криви - с форма на сърце, круша, ориенталски чехли или краставица, или каквото друго ви хрумне.

Ето и как да си направим легло за дълбоки цветове: изкопайте почвата на 15-20 см и оставете пръстта отстрани; в дупка поставете пълнежът на земята, чакъл или глина от 5-8 см; Смесете изкопаната почва с торове; направете дренажен слой равномерно, около периметъра може да поставите камъни, ограда или друга преграда.

Оставете всичко това в продължение на два дни, за да се свие, колкото е необходимо. След това време може да започнете да засаждате цветя.

Не след дълго може да се радвате на щастлива цветна градина!

Допълнително