Login
Register
Начало
Петък, 15 Юли 2016 20:25

Почистване на дворове - 5 съвета за косене на трева за най-добра морава на блока

Написана от 

Искате ли малката градинка пред блока да сияе като изрезка на списание за величествени градини. Сега е момента да научите тези бързи съвети, които да ви доставят по-здравословен живот и по-добре изглеждаща морава. Започнете с почистване на дворове.

Преди да се заловите с косачката, прочетете тази идеи за добра поддръжка през сезона.

1  Направете си план

Всеки двор идва със собствените си препятствия, така че преди да започнете, отделете няколко минути, за да се определи най-добрата стратегия.  Много дървета и цветни лехи са осеяли парковите места около жилищни блокове. Помислете за подрязване на краищата, преди да започнете на откритите пространства. План за изобилие от пространство около градини и не оформени тревни секции няма да донесат скоро цветя. Ето, защо дори да си наемете фирма все ще има нужда от вашата рутина.

2 Почистване на всякакви отломки

Преди да отстранете всичко, което не е трева: пръчки, камъни и пясък, проврете за почистване на дворове.

3 Осигурете си най-добрите инструмент за тази работа

Днес всяка една технология е напреднала значително през последните години, така че ако търсите най-доброто и за поддържане на тучната морава пред блока, вижте за актуални модели косачки.

4  Никога не режете прекалено ниско

Рязане на тревата прави моравата уязвима към промените в температурата и плевели. Дъжд, климат и различни тревни видове са само променливи, които определят скоростта, с която остриетата на косачката ви за трева се износват.

5 Мулчиране

Мулчирането на окосена трева е голям източник на хранителни вещества и азот. Отрязаните краища са около 85 процента вода, те се разпадат бързо. Ако работите със странична косачка, насочи изрезките към страната, която вече сте окосили. Разберете още и за VOL.BG.

Допълнително