Login
Register
Начало
Събота, 02 Юли 2016 18:36

5 начина да помогнем на детето с домашната работа

Написана от 

Да имаш дете носи със себе си много отговорности и надзор над неговия академичен напредък. Това е един от най-важните фактори, който трябва да стимулира всеки родител.

Една от най-големите грешки на родителите е да не вземат основното образование на детето си сериозно. Много от тях смятат, че важно е само началния тласък - оцветяване, броене и помня имена. В интерес на истината, ранното образование на детето поставя основата за неговото бъдещо развитие, решава проблеми и дава възможности за вземане на решения. Като добър родител, това е Вашата работа, а именно как да намерите начин и време и да помогне на детето си с домашна работа.

Ето и 5 неща, които трябва да запомните, когато правите.

Направете ежедневен ритуал

Домашна работа не е за един ден нещо, което вашето дете трябва да осъзнае, че няма значение как то се чувства, то трябва да се направи. Не е нужно да подкупвате децата си за тази цел. Това да напишат домашното ежедневно трябва да се превърне в навик. Това е възможно само ако разполагате с време за себе си и за децата всеки ден, така че те да знаят, че е важно и е нещо като ежедневен ритуал.

Придайте на отбора чувство

Невинаги трябва да седите до детето с празен поглед, когато то има важен въпрос към вас. В идеалния случай, можете да имате свой собствен труд (офис, имейли, новини) заедно, така че детето няма да се чувства само да пише домашните. Не само това ще даде цялата задача в екип, но и чувство, че вие вършите своята собствена работа, докато помагате на детето си с неговата домашна работа.

Винаги може да поискате помощ от половинката си

Тъй като и двамата родители са еднакво отговорни за възпитанието на детето, винаги можете да се обадите на съпруга/та за помощ, ако е необходимо. Можете да имате заместник, когато всеки един от вас помага на детето с домашното. Това не само ще намали натоварването на всеки един родител, но и ще доведе хлапето до формирането на добри отношения с двама ви.

Не губете търпение

Докато се разбере как умножения и произведения могат да работят лесно, вашето дете не може да го види най-ясно на този етап. Не забравяйте, че се бори с домашното, а това съвсем не е признак на некомпетентност. Ако то среща трудности по математика например, можете да превключите на английски език за момента и да дадете почивка. Не действайте раздразнено или разочаровано от липсата на разбиране на детето си.

Не давайте всички отговори

Това може да бъде лесно, ако давате на детето си отговорите на всички въпроси и бързо да си направи домашните, но не е добре от гледна точка на развитието му. Трябва да се насърчава разрешаването на проблеми и само частични съвети и улики, когато детето ви е заседнал ще работят в негова полза.

Ако имате някакви специфични проблеми, свързани с децата си, когато става въпрос за домашна работа, не се колебайте да потърсите помощ. Задаване на конкретни съвети и споделяне с общността ще е добре и за вашето израстване като родител.

Допълнително