Login
Register
Начало
Понеделник, 20 Юни 2016 14:35

Ремонт на хладилника със собствените ръце

Написана от 

Хладилникът е техника, която присъства във всеки дом. Като всеки друг домакински уред, тя е склонна да се повреди.

Разбира се, че е възможно в този случай да се занесе в сервизен център, или се обадете на майстор ремонт на хладилник. В най-лошия случаи може ад се наложи изцяло да го замените с нов, а за стария да потърсите хамал за изнасяне на стари урди от домове.

Следователно, за да бъде в състояние да спасите трудно спечелените пари, за всеки човек ще бъде полезно да знае: как да направи една малка поправка на хладилника със собствените си ръце.

Принципът на работа на хладилника

Всички хладилници се охлаждат от циркулацията на специален газ (хладилен агент), намиращ се в една изолирана система. Когато хладилникът работи, газ се всмуква от компресора, след това чрез преминаване през кондензатора, разположен в задната част на инструмента.

При преминаване през кондензатора, газът се компресира и се охлажда. След преминаване през филтър сушилня и капилярна тръба навлиза в изпарителя. Тук, под формата на втечнен газ се разраства бързо, а температура пада рязко.

Тези действия се случват циклично от мрежата. В изпарителя на хладилника има отделение за охлаждане и е на плоча, в която тръбите минават през охлаждащия газ.

Как да се ремонтира хладилника със собствените си ръце?

Хладилникът е твърде шумен

Всяко устройство се задейства според определена вибрация. Такова може да скачат с времето.

Основните причини:

Неправилното поставяне на съдържанието (като саксии или бутилки). В този случай, решението е много просто - за да ги разпределите равномерно вътре в устройството и те вече няма да дрънкат.

Хладилният компресор може да вибрира твърде много от контакт със стената или други кухненски мебели.

Друга възможна причина за вибрация е грубата позицията на устройството. Премахване на шума от този вид също е проста: коригиран на позицията и изравняване на краката.

В допълнение, хладилника може силно да издава шум. Това се дължи на компресорни лагери които най-вероятно са повредени. Ето защо, не забравяйте да проверите в какво състояние се намират, и ако е необходимо, ги затегнете, или подменете с нови такива.

Появата на вода в хладилника

Ако сте намерили локва в долната част на камерата за охлаждане, това показва, че топящите се води се оттича, чрез дренажния отвор и канал за източване в задната част на камерата за хладилника. Опитайте да почистите дренажния отвор и гледате: ако има локва отново.

Не отваряйте фризер

Ако не се отвори вратата на фризера, не се притеснявайте - нищо лошо няма да се е случило. Тя не може да се отвори, защото е с вакуума. Изчакайте малко и опитайте отново.

Във вътрешността на камерата за охлаждане няма осветление

Причината за този провал може да бъде много проста: затворете, вратата, натисне ключа и светлината се изключва. За да проверите няколко пъти, кликнете върху ключа с отворена врата.

Ако лампата не свети, направете проверка за сервизно обслужване. За да направите това, изключете хладилника. Премахнете капака на лампата. Извадете лампата и да я проверете или заменете с нова. Използвайте ръководството за експлоатация и монтирайте всичко на мястото.

Допълнително