Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Пролетни Якета
Събота, 21 Март 2015 21:40

Малки локални станции за бита

Написана от 

Технологии около изграждане на пречиствателни станции по градовете съществували още от древни времена. С годините някогашните пречиствателни станции за отпадни води са се усъвършенствали, за да достигнат днес в съвременния вид, който ги виждаме.

Днес във всяко вилно селище извън регулирана канализация използва автономни пречистващи съоръжения. Такива има по високите планински части, където прекарването и пречистването на водите е почти невъзможно по обичайния ред. Изграждане на локални пречиствателни станции е част от обществото днес.

Поради мръсната вода, която няма къде да се складира, а попадайки в почвата, прониква в подпочвените води и от там замърсяването на водоемите, може сериозно да се руши баланса на цялата екосистема.

Налагането и използването на все по-модерни пречиствателни станции днес е далеч по-голямо от това в миналия век. Вярно е, че някога хората са живеели основно в селските райони, не са разполагали с канализация, а отпадните води са заминавали директно в почвата и близките водоеми. Вземайки под внимание тези факти, трябва да споменем и разликата от миналия век и днес, когато във всяко домакинство се използва съдомиялна машина, пералня машина, а битовата химия няма край. Всичко това провокира необходимостта от монтиране на пречиствателни станции във всеки регион.

Допълнително